Ekipa policijskih službenica MUP-a “Lađarice u plavom,” osvojile srebro na veslačkom natjecanju!

Nove obavijesti Vijesti

Đakovo, 2. srpanj 2024. – U svom debitantskom nastupu na natjecanju “Kup Borovik” kod Đakova, ekipa policijskih službenica Ministarstva unutarnjih poslova, poznata kao “Lađarice u plavom,” ostvarila je izvanredan uspjeh osvojivši drugo mjesto. Na akumulacijskom jezeru pored Đakova, sedam ženskih ekipa lađarica iz cijele Hrvatske natjecalo se za prestižnu poziciju na pobjedničkom postolju.

Ova iznimna ekipa okupila se krajem prošle godine, a do prije tri mjeseca većina članica nije nikada držala veslo u rukama ili vidjela lađu. Unatoč tome, “Lađarice u plavom” su se hrabro suprotstavile iskusnim lađaricama i osvojile srebrnu medalju. Njihova odlučnost, srčanost i želja da daju sve od sebe rezultirali su sjajnim uspjehom.

Ekipu “Lađarica u plavom” čini 13 policijskih službenica iz raznih ustrojstvenih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova. Trener ekipe je policijski službenik interventne policije iz Zagreba, Štefo Lutz, koji ima višegodišnje iskustvo u pripremi ekipa za razna veslačka natjecanja i maratone lađa.

Članice ekipe dolaze iz raznih rodova policije i imaju dobi od 22 do 46 godina. Većina njih se prije ovog sportskog izazova bavila trčanjem i treninzima snage, a samo jedna, Petra Medak, ranije je veslala u lađi. Ostale su potpune početnice u ovom sportu.

Pripreme su započele još u prosincu prošle godine, s fokusom na kondicijskoj pripremi kroz treninge snage i izdržljivosti. U ožujku su počele i veslačke pripreme na Jarunu. Služba za policijski trening Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” podržala je ovaj projekt, osiguravši potrebna sredstva za opremu i rekvizite.

Lađarice intenzivno treniraju za nadolazeći “Maraton lađarica” u Metkoviću, koji će se održati 8. kolovoza. Čestitamo im na izvanrednom rezultatu i želimo puno uspjeha na tom tradicionalnom natjecanju

Izvor: Policijska akademija MUP-a,

Odgovori