U Petrinji postavljen kamen temeljac crkve Sv.Ivana Pavla II i otvorenje Trga 144. brigade HV-a

Nove obavijesti Vijesti Vjera

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja sudjelovao je 22. listopada u Petrinji na blagoslovu gradilišta i kamena temeljca crkve. Sv. Ivana Pavla II. te na otvorenju Trga 144. brigade HV Sesvete u mjestu Slana. Uz brojne mještane obilježavanju blagdana sv. Ivana Pavla II. i svečanosti otvorenja Trga 144. brigade HV Sesvete nazočili su i saborski zastupnik Ante Deur, zamjenik župana sisačko-moslavačkog Mihael Jurić, gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes, predstavnici vojske, policije i vatrogasaca, braniteljskih udruga i kulturno umjetničkih društava.

Svečano misno slavlje i procesiju iz dvorišta sadašnje župne crkve u Ulici Gromova na mjesto izgradnje buduće crkve u Vatrogasnoj ulici u Petrinji predvodio je sisački biskup Vlado Košić te tom prigodom blagoslovio gradilište i kamen temeljac buduće župne crkve koji je za posjeta Zagrebu 2011. godine blagoslovio i papa Benedikt XVI.

Nakon svečanog misnog slavlja ministar Medved nazočio je svečanosti otvorenja Trga 144. brigade Hrvatske vojske Sesvete u mjestu Slana, čiji su pripadnici za vrijeme velikosrpske agresije ratovali na ovom području.- piše u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja

Odgovori