Svečano uručenje Ugovora za dogradnju i opremanje Poduzetničkog inkubatora Kutina

Nove obavijesti Vijesti

Sisak, 10. srpnja 2024. – Danas je u Sisku održano svečano uručivanje Ugovora o financiranju iz “Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije” za Sisačko-moslavačku županiju. Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, osobno je uručio Ugovor gradonačelniku Zlatku Babiću.

Projektom će se urediti i opremiti kat Poduzetničkog inkubatora Kutina, čime će se omogućiti stvaranje novih poslovnih i radnih prostora. Ovi prostori namijenjeni su pokretanju i razvoju poduzetničkih pothvata te će doprinijeti gospodarskoj aktivnosti u regiji. Radovi obuhvaćaju uređenje i opremanje poslovnih prostora, izgradnju sanitarija prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti, ugradnju koso podizne platforme za pristup katu te postavljanje fotonaponske elektrane za potrebe objekta.

Također, planira se uređenje okoliša kroz implementaciju nove zelene infrastrukture, izgradnju punionice za električne bicikle i rekonstrukciju postojećeg parkirališta u obliku zelenog eko parkirališta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 800.000,00 €, a sufinancira se sredstvima Republike Hrvatske u iznosu od 340.000,00 €. Rok za provedbu projekta je 2026. godine. Ovaj značajan korak doprinijet će revitalizaciji regije i poticanju poduzetništva.

Izvor i foto: Grad Kutina

Odgovori