SUTRA DOLAZE PRVI BORBENI ZRAKOPLOVI RAFALE

Najave Nove obavijesti Vijesti

U četvrtak, 25. travnja 2024. godine, Hrvatska će svečano dočekati prvu skupinu od šest višenamjenskih borbenih aviona Rafale iz Francuske Republike. Svečanost će se održati u vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici, s početkom u 12:30 sati.

Na svečanosti će nazočiti brojni državni dužnosnici, predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Ureda Predsjednika RH, kao i civilni i vojni uzvanici iz Hrvatske i inozemstva. Među uzvanicima će biti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general-bojnik Michael Križanec

“Povijesnim preletom od Bordeauxa do Zagreba, u trajanju od 1,40 sati, piloti pobjedničke Hrvatske vojske koji su prošli obuku u Francuskoj, u četvrtak će u Hrvatsku dovesti moćne lovce i nove zaštitnike našeg zračnog prostora”, napisao je danas ministar Anušić na društvenoj mreži X.
 
Dodao je da je modernizacija borbene letačke flote najveće ulaganje Vlade i Ministarstva obrane u Hrvatsku vojsku i sigurnost naše Domovine.
 
Na obuku u Francusku poslano je oko 90 djelatnika. Obuka tehničkog osoblja započela je krajem 2022., a letačkog osoblja u prvom tromjesečju prošle godine.

Odgovori