Sjećanje na Srećka Vidervola, dragovoljca i bivšeg pripadnika legije stranica

Domovinski rat Nove obavijesti Obljetnice Vijesti

Slovenac, Srećko Vidervol, bivši pripadnik legije stranica, na današnji dan 24. siječnja 1993. godine, preminuo je od posljedice ranjavanja.

Rođen je 23. svibnja 1965. godine. Srećko, sin Marije r. Majcen i Jože, rođen je 23. svibnja 1965. u Novom Mestu, Slovenija.

Slovenac, oženjen. Osnovnu i srednju grafičku školu završio je u Novom Mestu. Bio je pripadnik francuske Legije stranaca. Dragovoljno je 28. srpnja 1991. godine pristupio u gardijsku brigadu Tigrovi, a 26. veljače 1992. postaje pripadnikom Specijalne postrojbe GS HV-a Bojne “Alpha”. Sudjelovao je u borbenim djelovanjima na bojištima diljem Hrvatske, a na Zapadnoslavonskom je bio i lakše ranjen.

Teško je ranjen 21. siječnja 1993. na prvoj crti bojišta u Rovanjskoj, Novsko ždrilo, izvršavajući borbenu zadaću u operaciji Maslenica.

Umro je 24. siječnja 1993. godine u Zadarskoj bolnici. Pokopan je uz vojne počasti i vjerske obrede 28. siječnja 1993. godine na zagrebačkom groblju Mirogoj. Posmrtno mu je dodijeljen čin satnika.

Posmrtno mu je dodijeljen čin satnika. Odlikovan je Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i Spomenicom domovinskog rata.


Počivao u miru Božjem ratniče.

Izvorni : arhiv/ 1. Hrvatski gardijski zdrug /FB

Odgovori