Prvi govor iz sabornice zastupnika Ivice Kukavice

Nove obavijesti Politika Vijesti

“Stali smo uz hrvatski narod i ne bojimo se biti dio izvršne vlasti!”

Uoči glasanja o povjerenju Vlade, Ivica Kukavica, zastupnik Domovinskog pokreta u iznošenju stajališta Kluba Domovinskog pokreta, predstavio se, kako zastupnicima tako i široj javnosti, te je naglasio: “Moje prezime je Kukavica, ali vidjet ćete da se ne bojim“.

Ivica Kukavica | Video: Internet TV Hrvatskoga sabora

Ja dolazim iz Imotskoga, i ovom prilikom želim pozdraviti svoju Imotsku krajinu. Ono što isto želim ovdje javno reći, je ono što mene definira kao osobu, to je da sam umirovljeni časnik Hrvatske vojske, elitne 4. gardijske brigade. Vrlo jasno ču reći da dolazim s desnog političkog spektra. Zašto ovo želim reći. U politici sam od 2013. godine, i moram priznati da nacionalna politika nije mi toliko bila u fokusu do 2017. godine. Dolaskom do te godine, i proučavajući svih ovih godina što se događa, bilo mi je jasno da u hrvatskom društvu ne postoji desnica u izvršnom smislu, i od 2000. godine sve one desne politike koje definiraju našu državu nisu bile izvršni dio niti jedne vlasti.

Svih ovih godina bila je ugrožena jedino hrvatska desnica zato što nije bilo. Bilo je pokušaja, pojedinaca, ali ono što je nama trebalo kao društvo je da se ne dogode određene devijacije i zakoni koji su ugrožavali jednu značajnu skupinu u našem društvu, a toga nije bilo.

Tu je nastao Domovinski pokret, stranka koja se jasno definirala. DP je vrlo jasno rekao temeljem svojih političkih smjernica da ne može biti dio većine sa SDSS-om i ‘Možemo’. Voljom hrvatskog naroda DP je dobio značajnu podršku i postigao smo ono obećanje da će DP biti prva stranka na desnom političkom spektru koja će sudjelovati u izvršnoj vlasti.

Budite sigurni da neće biti onih politika i onih tema koje su se ovdje, u Hrvatskom saboru, čule. Hoćemo li uspjeti ispuniti naše programe? Ja to ne znam jer nisam vidovit, ali tu smo, stali smo uz hrvatski narod i ne bojimo se. Moje prezime je Kukavica, ali vidjet ćete da se ne bojimo!.

Odgovori