U  Pastoralnom centru Nadbiskupijskog vikarijata u Osijeku, održana svečana dodjela diploma prvostupnika Ekonomije

Nove obavijesti

Svečana promocija podijele diploma za studente koji su uspješno završili preddiplomski sveučilišni studij i preddiplomski stručni studij , započela 9. lipnja u 18;30 sati, u Pastoralnom centru u sklopu Nadbiskupijskog vikarijata u Osijeku.

Pozdravni govor održao je dekan Ekonomskoga fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Boris Crnković .

Drage kolegice i kolege, poštovani roditelji i cijenjeni gosti. Dopustite da ponajprije izrazim svoje zadovoljstvo što sam sudionik današnje svečanosti što mogu zajedno s vama podijeliti radost primitka diplome te stjecanje akademskog naziva sveučilišnog prvostupnika ekonomije.
Jednako tako vjerujem kako ste i vi sretni i zadovoljni, jer se tako osjeća svatko nakon uspješno obavljene zadaće , zadaće koja je zahtijevala i puno truda i puno odricanja. Vaša radost je je naravno razumljiva, ona slijedi nakon uspješnog završetka sveučilišnog preddiplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku . Vjerujem da ste i ponosni jer dokazali ste da možete završiti započeto. Pa ste uspjeli u ostvarenju svoga cilja.
Čestitam naravno i vašim roditeljima, koji su vjerovali u vas, i bez kojih danas vjerojatno ne bi bili ovdje. Danas mogu biti ponosni na vas, jer ste opravdali njihovo povjerenje. U 69 godini postojanja ekonomskog fakulteta u Osijeku na postdiplomskom studiju, diplomiralo je preko 10.000 studenata. Na preddiplomskom studiju zajedno s vama danas slave, kolegice i kolege preko 4.000 studenata. Svi su oni našli istaknuta mjesta u gospodarstvu, društvenim djelatnostima ili malim i srednjim poduzećima prenoseći i šireći ugled ovoga fakulteta i ekonomskih znanosti u cjelini.
Isto tako vjerujem da će te to činiti i vi.
A Ekonomski fakultet u Osijeku nastojat će i u budućnosti odgojiti nove generacije ekonomista i znanstvenika. To je naposljetku i naša prioritetna zadaća. Obrazovanje novih generacija studenata, preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija.
Brojna međunarodnih kontakata , aktivnosti znanstvenika i izdavanje knjiga i udžbenika i u radu na znanstvenim projektima a time sudjelovanje u razvitku našeg grada, regije i domovine, ukazuje na visoku znanstvenu stručnost  i uključenost  fakulteta u društvena zibanja.
Ostajem naravno u vjeri tako ćete i vi, današnjem uzvaničenjem vašeg akademskog statusa u mjeri, okolnosti i mogućnosti budu  dopuštale učiniti jednako mnogo , pa i mnogo više na opću dobrobit.
Većina vas, naravno, nastavila je svoj studiji na diplomski studij, i danas ste ponovno studenti ili na ovom našem fakultetu ili u nekom drugom fakultetu. Vjerujem da znate da vas na vašem putu čeka još mnoštvo izazova, čeka vas još mnoštvo truda , mnoštvo rada , a sve to znači da morate nastaviti i neprekidno stjecati nova znanja , jer ne zaboravite, jer toga ste svi svjesni , znanje  je moć, znanje je ono nešto što nam nitko ne može oduzeti.
U vremenu u kojemu živimo odgovornost svih nas je nastaviti učiti i razvijati se. Jer znanje je danas konkurentska prednost svakog društva ali i svakog pojedinca. Pomoću znanja gradimo sebe i svijet oko sebe. Znanje nam pomaže u lakšem ostvarenju naših ciljeva, naših želja i naše vizije. I još nešto, što iz studentske perspektive zvuči pomalo apsurdno, učenje ljude čini sretnima. To su dokazala znanstvena istraživanja . Tako dakle, dokle god učite, biti će te sretni.

Zatim, svečanoj podijeli diploma,  uz dekana,  sudjelovali su u doc. dr. sc. Ivan Kelić, prodekan za nastavu, profesorica Marina Stanić prodekanica za Znanost, izv. prof. dr. sc. Ivan Kristek prodekan za financije i organizaciju poslovanja i  prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka,  za suradnju s okruženjem, međunarodnu suradnju i projekte.

U ime svih studenata Dora Vrban, rekla je ,; Poštovani gospodine dekane, uvaženi profesori, kako smo završili propisane studije i položili sve ispite , molim vas u ime mojih kolega i moje osobno  ime, da nam izdate diploma Ekonomskog fakulteta u Osijeku, o stjecanju akademskog stupnja sveučilišnih i stručnih prvostupnika ekonomije .

Poštovani kolegice i kolega, završili ste propisani studij, položili sve ispite na ekonomskom fakultetu u Osijeku pa nema zapreke da vam se ne izda akademski naziv sveučilišnih i stručnih  prvostupnika ekonomije i uruči diploma. odgovorio je dekan

Zatim, svi su prisegnuli a dekan je odgovorio ;

“U ime Ekonosmkog fakulteta u Osijeku primam vašu prisegu i ustanovljujem da su ispunjeni svi potrebni uvijeti te vas proglašavam sveučilišnim i stručnim prvostupnicima ekonomije , čime ste stekli sva prava koja vam po zakonu pripada.”

Odgovori