Plenković, Anušić i Kundid na sastanku s generalom Cavolijem

Nove obavijesti Vijesti

Zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za operacije i američkih snaga za Europu, general zbora Christopher Gerard Cavoli, boravi u Republici Hrvatskoj povodom sastanka načelnika Glavnih stožera Oružanih snaga središnje Europe.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Sastanak je održan u Banskim dvorima u Zagrebu.

Tijekom sastanka, predsjednik Vlade Plenković i general Cavoli istaknuli su važnost daljnje podrške Ukrajini u obrani od ruske agresije. General Cavoli pohvalio je dosadašnji doprinos Hrvatske i upućivanje sveobuhvatne pomoći Ukrajini.

Predsjednik Vlade Plenković izvijestio je o procesu modernizacije i ulaganja u podizanje sposobnosti Hrvatske vojske, čime Hrvatska ujedno i jača svoj položaj kao odgovorna članica Sjeveroatlantskog saveza.

Predsjednik Vlade Plenković izvijestio je o procesu modernizacije i ulaganja u podizanje sposobnosti Hrvatske vojske, čime Hrvatska ujedno i jača svoj položaj kao odgovorna članica Sjeveroatlantskog saveza. 
 
Raspravljena je i uspješna suradnja između Hrvatske i SAD te provedba niza obrambenih projekata.

Raspravljena je i uspješna suradnja između Hrvatske i SAD-a te provedba niza obrambenih projekata.

Zapovjednik Cavoli boravi u Hrvatskoj povodom sastanka načelnika Glavnih stožera Oružanih snaga središnje Europe koji se održava 10. i 11. lipnja 2024. u Splitu.

Na konferenciji u Splitu, uz generala Cavolija i generala Kundida, sudjeluju načelnici Glavnih stožera oružanih snaga Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije, visoki predstavnici Nacionalnih gardi američkih saveznih država Alabame, Colorada, Illinoisa, Indiane, Minnesote, Nebraske, North Caroline, Ohia i Tennesseeja, s kojima su Oružane snage država Srednje Europe povezane kroz Program državnog partnerstva te načelnici Glavnih stožera oružanih snaga Turske i Moldavije.

Izvor: Vlada RH, MORH  Foto: Vlada RH

Odgovori