Održan 21. Kulinarski brđanski višeboj u organizaciji Izviđačkog kluba Javor- Osijek

Nove obavijesti Vijesti

Dana 4. lipnja u organizaciji Izviđačkog kluba “Javor” iz Osijeka, organizirali su “21. Brđanski susret Izviđača”, u osječkom prigradskom naselju Podravlje.

Susret je organiziran za brđane ( starije izviđače-seniore), uz goste sa područja Slavonije i Bosne, koji su došli sa dvije ekipe iz Zeničke organizacije “Plamen 1 “ i “ Plamen 2”.

Susret je započeo u EKO edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje, gdje su razgovarali o budućim projektima, također i o sutrašnjoj aktivnosti ( 05. lipnja) „Od izvora do mora“ u kojem će izviđači sudjelovati u čišćenju obale Drave.

U nastavko 21. KBV je bio višeboj revijalnog tipa sa tri ekipe koji su pokazali svoje kulinarsko umijeće (pileći paprikaš, fiš paprikaš, Bosanski lonac i domaći suhomesnati deliciji ).

Dok su se kotlići “žarili” ,ostale skupine izviđača sudjelovali su u izviđačkim natjecanjima, i to u ; memorija, pikado, osmice, kockice i bacanje novčića . Svaka disciplina donosi određene bodove skupini a rezultat će se znati u završnici poslije završetka svih natjecanja .

Danas 5. lipnja, na Svjetski dan okoliša, kao domaćin Eko projekta Od izvora do mora, ovogodišnje izdanje ekološkog projekta Coca-Cole, Konzuma i Jutarnjeg lista koji promiče zaštitu vodnog bogatstva Hrvatske te potiče na primjereno odlaganje otpada, sudjelovali su na otvorenju hvala vrijede akcije čišćenja Promenade uz obale Drave.
Prilikom čišćenja volonteri su prikupili više od 110 kilograma otpada, koji je nakon akcije zbrinut na odgovarajući način.

Odgovori