Župan Dekanić dao neopozivu ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije

Nove obavijesti Politika Vijesti

Vinkovci, 20. lipnja – Župan Dekanić sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da je sa današnjim danom dao neopozivu ostavku.

Nakon što je Dekanić, u srijedu oko 21,26 sati u Vinkovcima na državnoj cesti D-46 (južna obilaznica) sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala četiri vozila. onn je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg.

Prije dvije godine, Dekanić je također sudjelovao u prometnoj nesreći nakon koje je napustio mjesto nesreće, a USKOK je pokrenuo postupak protiv Dekanića, a prema prijavi, Dekanić je u alkoholiziranom stanju skrivio nesreću, i nakon toga je sve pokušao zataškati , zbog čega su optužena i trojica policajaca.

U priopćenju HDZ-a stoji kako najoštrije osuđuju ovako neodgovorno ponašanje ,a Plenković nakon što je razgovarao s Dekanićem, zatražio je da podnese ostavku na dužnost župana.

Poštovani žitelji Vukovarsko-srijemske županije poštovani predstavnici medija, obzirom na interes javnosti dužan sam se obratiti vezano za sinoćnju prometnu nesreću, za koju sam mišljenja kako ju je prouzročio automobil koji se uključivao u kolonu, a u koju sam udario svojim vozilom ne mogavši se zaustaviti. Ne želeći otežavati radu županije, mojih suradnika, zbog ogromnih pritisaka na instituciju županije, moju obitelj, smatram moralnim činom, s današnjim danom, podnijeti neopozivu ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije. Ispričavam se, prije svega, svima kojeg sam tijekom mandata na bilo koji način povrijedio, ili zapostavio. Zahvaljujem se svima koji su mi u proteklom razdoblju davali bezrezervnu potporu, svim svojim suradnicima predanom radu i povjerenju koji smo međusobno izgradili. I želim da dovrše sve započete projekte.

Zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske, svim ministrima , ministarstvima na ogromnoj pomoći Vukovarsko-sremskoj županiji tijekom moga mandata. Zahvaljujem se na odličnoj suradnji kolegama županima, a osobito gradonačelnicima i načelnicima Općina Vukovarsko-srijemske županije s kojima se ne veže samo poslovna suradnja nego i prijateljstva. U konačnici, hvala svima vama, hvala medijima koji su u ovim turbulentnim vremenima korektno izvještavali o svim događanjima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Toliko od bivšeg župana VSŽ, doviđenja.

Odgovori