Nemar je prva iskra: Hrvatske šume pokreću kampanju zaštite od požara

Najave Nove obavijesti Vijesti

S početkom ljeta i povećanim rizikom od šumskih požara, Hrvatske šume pokrenule su kampanju pod nazivom “Nemar je prva iskra” kako bi podigle svijest o važnosti prevencije i odgovornog ponašanja u prirodi.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Nediljko Dujić, istaknuo je da je ljudski nemar glavni uzrok većine požara te da bi se čak 90 posto njih moglo izbjeći promjenom ponašanja građana. “Pozivam građane da budu oprezni i da ne ostavljaju opuške, staklo i otpad u prirodi te da uvijek ugase vatru koju su zapalili,” rekao je Dujić.

Kampanja, koja službeno započinje 1. lipnja, uključuje brojne edukativne sadržaje dostupne na digitalnim kanalima Hrvatskih šuma, kao i suradnju s popularnim influencerom Malim Vakulom. Građani će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade sudjelovanjem u promociji kampanje na društvenim mrežama.

U sklopu kampanje, Hrvatske šume naglašavaju svoje kontinuirane napore u zaštiti šuma od požara, uključujući integriranu uslugu videonadzora s detekcijom dima i vatre. U 2023. godini, zahvaljujući ovim mjerama, sačuvano je 91 posto više šumske površine od prosjeka, a uloženo je gotovo 13 milijuna eura u protupožarnu prevenciju.

Za više informacija o kampanji i savjetima kako spriječiti požare, posjetite službenu web stranicu Hrvatskih šuma.

Odgovori