Za desetu godišnjicu, humanitarna utrka “Trčimo za Dijete 31” vraća se u park Bundek

Najave Nove obavijesti Sport Vijesti

U nedjelju, 9. lipnja, građani Zagreba imat će priliku sudjelovati u desetoj humanitarnoj utrci “Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet”, koja se održava u zagrebačkom parku Bundek. Ovaj događaj, koji je postao tradicionalan, ima za cilj prikupljanje sredstava za Marijine obroke, organizaciju koja se bori protiv gladi u svijetu osiguravajući obroke za djecu u obrazovnim ustanovama. Trenutno, više od 2,4 milijuna djece u najsiromašnijim zajednicama svijeta prima ove životno važne obroke.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pripreme i provedu dan u prirodi, podržavajući ovu plemenitu stvar. Volonteri će dočekati trkače na info stolovima, gdje će se moći prijaviti za utrku i podići startne brojeve, posebno brzo za one koji su se prijavili online preko stotinke.hr.

Julius Meinl, jedan od sponzora, osigurat će kavu za sve sudionike.

Za kotizaciju se preporučuje donacija od 11 €, što je dovoljno da jedno dijete dobije obroke kroz pola školske godine. Utrka za odrasle počinje u 10 sati s dužinom staze od 5 km, a najbrži trkači mogu očekivati vrijedne nagrade zahvaljujući sponzorima. Za najmlađe je pripremljen zabavni program koji će trajati cijelo vrijeme, a u 11 sati počinje dječja utrka na 800 m, gdje će i najbrži mali trkači biti nagrađeni.

Sva prikupljena sredstva od kotizacija i donacija bit će usmjerena školskoj kuhinji “Zagreb, Hrvatska” u Beninu, gdje 702 djece dobiva tople obroke. Za zabavni dio programa zaduženi su dječji zborovi Kikići i Genijalci te Filip Rudan, koji će osigurati da svaki član obitelji pronađe nešto za sebe u bogatom programu.

Za one koji ne mogu prisustvovati utrci u Zagrebu, postoji mogućnost sudjelovanja na utrkama „Trčimo za obrok više“ 25. svibnja 2024. u Slavonskom Brodu ili 01. lipnja u Splitu.

Organizatori zahvaljuju svim sponzorima koji su podržali ove humanitarne događaje i pozivaju sve da se pridruže, provedu prijepodne u dobrom društvu i pomognu u prikupljanju sredstava za još jedno dijete koje čeka svoj obrok.

Pratite novosti o utrci na društvenim mrežama i Facebook događaju organizatora.

Vidimo se na Bundeku!

Odgovori