Na ovogodišnjem festivalu Ultre u Splitu očekuje se 150 tisuća ljudi

Kultura Nove obavijesti Vijesti

SPLIT, 12. lipnja 2024. (Hina) – Festival Ultra Europe u Splitu tijekom deset godina održavanja posjetilo je 1,3 milijuna posjetitelja, a ove godine očekuju 150 tisuća ljudi iz 120 zemalja, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Za mjesec dana u Parku mladeži tijekom tri dana na pozornici dugoj 80 i visokoj 20 metara predstavit će se oko 200 DJ-eva, dok se u Zračnoj luci Split prije, za vrijeme i nakon ultre očekuju stotine zrakoplova koji će u grad pod Marjanom dovoditi partijanere.

Kolika je dobrobit održavanja Ultre u Splitu obrazložio je direktor Zračne luke Pero Bilas kazavši da su posljednjih pet godina udvostručili promet s 1,5 milijuna na tri milijuna putnika, dok je predsjednik Gospodarske komore Split Joze Tomaš kazao da ta županija posljednjih deset godina bilježi rast od 55 posto noćenja i 76 posto dolazaka, dok je grad Split povećao svoje rezultate čak tri puta.

Naša je županija 2013. godine imala tri hotela s 5 zvjezdica i 51 hotel s 4 zvjezdice, a danas imamo 14 hotela s 5 zvjezdica i 121 hotel s 4 zvjezdice. Ultra je promijenila naličje gospodarstva u Splitu i pokrenula lavinu koja se bilježi iz godine u godinu”, kazao je Tomaš.

Najavljujući ovogodišnju Ultru kao najbolje izdanje do sada organizator festivala i vlasnik tvrtke MPG Live Joe Bašić ustvrdio je kako imaju porast od 200 posto, te da je taj festival motor razvoja Splita i Dalmacije kao destinacije.

Ultra predstavlja najbolje što se nudi u elektroničkoj glazbi. Ove godine imamo osam od deset najboljih DJ-eva u svijetu. Povratak Armin Van Buurena, zatim Hardwell, Martin Garrix, Afrojac​k​. Imamo nekih iznenađenja. ​Radit će neke stvari prigodom desete godine Ultre“, ​zaključio je Bašić.

Festival Ultra Europe u Splitu održava se 12., 13. i 14. srpnja na Parku mladeži nakon čega se partijaneri “sele” u Bol na Braču, dan kasnije na Hvar i posljednjeg dana 17. srpnja na Vis. Tijekom festivala će uz već navedene izvođače nastupiti neka od zvučnih imena među kojima je Adam Beyer, Alison Wonderland, Boris Brejcha, Camelphat, Hardwell, Sebastian Ingrosso, DJ Snake i brojni drugi.

(Hina)  Foto: Ilustracija

Odgovori