U blizini Vojnića 44- godišnji vozač namjerno naletio na grupu biciklista

Nove obavijesti Vijesti

U subotu, 29. lipnja, popodne, oko 14 sati, pripadnici Policijske uprave Karlovačke primili su dojavu o namjernom naletu automobila na grupu biciklista na parkiralištu ugostiteljskog objekta u općini Vojnić. U ovom dramatičnom događaju, jedna od biciklistkinja je ozlijeđena, a počinitelj je pobjegao s mjesta zločina.

Brzom i odlučnom reakcijom policijskih službenika, na adresi prebivališta, uhitili su 44-godišnjeg muškarca. Kriminalističkim istraživanjem otkrili su da je osumnjičeni, vozeći vozilo austrijskih nacionalnih oznaka, namjerno naletio na parkirane bicikle. Ti bicikli su bili zaustavljeni zbog stanke sudionika biciklijade. Užasno ozljeđena 46-godišnja biciklistkinja hitno je prevezena u zdravstvenu ustanovu, gdje su liječnici potvrdili teške ozljede.

Osumnjičeni muškarac suočava se s ozbiljnim optužbama. Sumnja se da je počinio kazneno djelo iz članka 222. Kaznenog zakona – “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti”, u vezi s člankom 215. Kaznenog zakona – “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”. U zakonskom roku, predat će se pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Karlovačke, a kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom daljnjeg kriminalističkog istraživanja, otkrili su da je 44-godišnjak, bježeći predmetnim vozilom, izazvao prometnu nesreću u mjestu Brdo Utinjsko. Pod utjecajem alkohola (2,76 g/kg) i neprilagođene brzine, izletio je u zavoju i udario u električni stup. Srećom, lakše je ozlijeđen, ali njegovo neodgovorno ponašanje neće proći nekažnjeno. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, bit će sankcioniran.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, javljaju ih PU karlovačke

Izvor : MUO/ PU karlovačka

Odgovori