MORH poziva građane Osijeka na zajedničko druženje

Najave Nove obavijesti Vijesti

Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska pozivaju građane grada Osijeka i sve zainteresirane posjetitelje na zajedničko druženje s pripadnicima Hrvatske vojske.

Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska organiziraju atraktivne pokazne vježbe, prikaz sposobnosti i izložbu vojne opreme i naoružanja za sve posjetitelje grada Osijeka u subotu, 15. lipnja 2024. od 9:00 do 13:00 sati.

Događaj je organiziran s ciljem promocije vojnog poziva pod geslom “Postani hrvatski vojnik”. Središnji dio programa započinje u 10:00 sati, a na osječkom nebu očekuje se prelet višenamjenskih borbenih avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva čiji prelet je planiran u 11:05 sati, kao i helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Posjetitelji će imati priliku razgovarati s pripadnicima Hrvatske vojske i saznati sve informacije o vojnom pozivu i mogućnostima ostvarivanja karijere u Hrvatskoj vojsci. Istaknuti pripadnici Hrvatske vojske podijelit će svoja iskustva s građanima.

Pokazne vježbe i aktivnosti Hrvatske vojske organizirane su na tri lokacije:

  1. Prostor između Bastiona i nogometnog igrališta “Elektra” od 9:00 do 13:00 sati. Središnji dio započinje u 10:00 sati i uključuje prikaz rada robota za uklanjanje minsko-eksplozivnog sredstva, prikaz rada Antiterorističke vojne policije, prikaz sposobnosti vojno-policijskih pasa, rukovanja dronom te vojno akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne. Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga izvest će skok padobranom i pokaznu vježbu zauzimanja visoko vrijednog cilja.
  2. Prostor kod II. gimnazije Osijek od 9:00 do 13:00 sati – izložba naoružanja i vojne opreme na kojoj će posjetitelji moći razgledati opremu i naoružanje koje koristi Hrvatska vojska.
  3. Trg svetog Trojstva u 9:30 sati – Atraktivna vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne.

Izvor :MORH Foto: Ilustracija/arhiv

Odgovori