U Kninu predstavljen program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Domovinski rat Najave Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Riječ branitelja Vijesti

Dana 31. srpnja, u vijećnici Gradskog poglavarstva u Kninu, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

 Foto: MORH/ N. Luketić

Ovogodišnji program počinje budnicom ulicama grada Knina u 6 sati, nakon čega slijedi polaganje vijenaca na Trgu dr. Ante Starčevića kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 te središnja svečanost koja će se održati na nogometnom klubu Dinara sa početkom u 9,40 sati, predajom prijavka predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću nakon čeka slijedi izvedba himna Republike Hrvatske s kninske tvrđave i podizanje zastave na kninskoj tvrđavi. Cijela svečanost biti će popraćena preko video zida.

Čitanje povjesnice i imena poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja.

Kako je bilo i do sada i ove godine obilježavanje će upriličili akrobatska grupa HRZ-a “Krila Oluje” , prelet MIG-ova 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i helikoptera MORH-a i MUP-a, zračnim prostorom iznad Knina.

Ravnatelj Uprave za ljudske potencijale MORH-a Ivan Jušić,

Na konferenciji održanoj danas u Kninu u predstavljanju programa svečanog obilježavanja, sudjelovali su; Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Tihomir Kundid, ujedno i čelnik Provedbenog stožera, pomoćnik Glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Miljenko Radnić i gradonačelnik Grada Knina Mario Ćaćić

“Pozivam sve hrvatske branitelje, sve hrvatske građane, da se odazovu i u što većem broju dođu u Knin da zajedno obilježimo 28. obljetnicu VRO Oluja” poručio je Nekić, .

U sklopu obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja sudjeluje 300 pripadnika Hrvatske vojske, a iz MUP-a najavljuju kako će 5. kolovoza na području Grada Knina biti uvedena posebna regulacija prometa.

Nakon završetka središnje svečanosti na stadionu će se moći razgledati taktičko-tehnički zbog opreme i naoružanja, a sveta misa služit će se u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Predviđena je i tradicionalna podjela vojničkog graha za građanstvo, a o detaljnijoj satnici izvijestit ćemo naknadno.

Na kraju, gradonačelnik Grada Knina Mario Ćaćić zahvalio je Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na potpori u obilježavanju ove obljetnice te pozvao sve na dostojno obilježavanje 28. obljetnice VRO Oluja.

Odgovori