rafale b croate

MORH : Moguća povećana avionska buka diljem cijele Hrvatske

Najave Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 25. lipnja 2024. – U sklopu daljnje obuke i usavršavanja pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, višenamjenski borbeni avioni Rafale pristigli su u Oružane snage Republike Hrvatske. Ova nova flota omogućit će Republiki Hrvatskoj uspješan nadzor i zaštitu zračnog prostora.

Obuka pilota na avionima Rafale provodi se svakodnevno diljem Hrvatske, uz poštivanje svih sigurnosnih normi i zakonskih propisa. Važno je napomenuti da letenje nadzvučnim borbenim avionom, posebice u blizini aerodroma, ne može proći bez buke avionskih motora. Rafale je izuzetno sposoban avion s velikim doletom i vremenom ostajanja u zraku.

U narednom razdoblju, buka avionskih motora bit će prisutna na cjelokupnom području Republike Hrvatske tijekom dana, a povremeno i u večernjim satima. Iako se ne očekuje probijanje zvučnog zida, moguća je kratkotrajna pojačana buka.

U slučaju probijanja zvučnog zida, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske obavijestit će javnost putem svojih službenih komunikacijskih kanala i medija.

Molimo građane za podršku pilotima tijekom obuke te za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke. Dolaskom Rafala, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo otvara novo poglavlje u nadzoru i zaštiti zračnog prostora, što doprinosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana.

Izvor: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Odgovori