Robot Taxi na Hrvatskim Cestama: Prijedlog Zakona o cestovnom prijevozu putnika

Nove obavijesti Politika Vijesti

Zagreb, 25. lipnja 2024. — Vlada Republike Hrvatske predložila je Zakon o izmjenama i dopunama zakona o prijevozu u cestovnom prometu, a saborski zastupnici su danas započeli prvo čitanje ovog prijedloga. Ključna tema rasprave bila je uvođenje autonomnih vozila na hrvatske ceste.

Problem kulture vožnje i potreba za autonomnim vozilima

Saborski zastupnik Darko Klasić postavio je pitanje državnom tajniku u ministarstvu  mora, prometa i infrastrukture, Tomislavu Mihotiću: Tko vozi hrvatskim cestama zna da kultura i znanje mnogih naših vozača nisu na razini na kojoj bi trebali biti. Jurnjave, pretjecanja preko pune crte i vožnja u suprotnom smjeru postale su skoro svakodnevnica. Sutra ćemo u taj kaos, defakto, uvesti autonomna vozila koja slijede zacrtana pravila, a svako odstupanje od njih uzrokovaće blokiranje sustava ili nesreće.

Odgovornost u slučaju sudara

Na pitanje o odgovornosti u slučaju sudara s autonomnim vozilima, državni tajnik u Ministarstvu  mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Mihotić istaknuo je da će Zakon o sigurnosti prometa regulirati tu oblast. Iako nije u ingerenciji Ministarstva prometa, osnovano je radno tijelo koje će pratiti implementaciju autonomnih vozila. Glavna odgovornost bit će na vlasnicima automobila ili operaterima koji upravljaju vozilima. Uvođenje autonomnih vozila započet će u Gradu Zagrebu na određenim kratkim dionicama kako bi se sagledali rizici i funkcionalnost sustava.

Budućnost autonomnih vozila

Očekuje se da će sustav autonomnih vozila postupno širiti na druge dijelove Hrvatske nakon evaluacije u Zagrebu. Ovaj zakon ima za cilj unaprijediti sigurnost na cestama i smanjiti rizik od ljudske greške.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić postavila je ključno pitanje državnom tajniku Tomislavu Mihotiću: Kako će se na hrvatskim cestama ponašati robot taxi? Državni tajnik je odgovorio da se to ne regulira ovim zakonom, već će se posebni uvjeti za vozila automatiziranog cestovnog prijevoza putnika propisati Zakonom o sigurnosti prometa, koji je u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

No, Selak Raspudić nije bila zadovoljna odgovorom. Ponovno je istaknula potrebu za detaljnom regulacijom u Zakonu o prijevozu. Pitanje odgovornosti u slučaju nesreće autonomnih vozila ostaje otvoreno, a zastupnica inzistira na jasnim smjernicama.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković intervenirao je i dao opomenu zastupnici Selak Raspudić, no državni tajnik i dalje nije dao konkretan odgovor na pitanje zastupnice Selak Raspudić.

Očekuje se da će daljnje rasprave i amandmani na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu osvijetliti ovu važnu temu i osigurati siguran i učinkovit prijevoz u eri robot taxi vozila.

Foto. Snimak zaslona

Odgovori