dan osjeckih branitelja

HDZ priča o podjelama, tko je stvorio ovolike udruge i podijelio branitelje?

Domovinski rat Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti

Što je negdje prije rekao moj prijatelj Mario,. Nisam htio ali moram komentirati….


Ovo sa Vukovarom me podsjeća na ne tako davni događaj, događaj gdje je došlo do tihe pobune nas samih branitelja,. Naime da skratim priču,Dan naše legendarne 106.brigade ZNG, gdje dugi niz godina naš mimohod kreće od zida sa grafitom NEPOKOREN GRAD,

Gradska Gospoda su svim silama pokušali izmjestiti izvan grada, pokušali su napraviti podjelu, jednim dijelom su i uspjeli,jer su napravili pomutnju među samim braniteljima, ali našu satniju nisu uspjeli pokoriti!

dcim101mediadji 0181.jpg


HDZ priča o podjelama, tko je stvorio ovolike udruge i podijelio branitelje? Kome je više stalo do manjina nego do vlastitog naroda? Tko s neprijateljem tikve sadi? Tko je zabranio hrvatska obilježja, pjesme, poklike? Ne sjećam se da su današnji političari dolazili odati poštovanje Vukovarskoj žrtvi dok nisu bili ono što danas jesu.
Znam što se odvija u Vukovaru, znam sve podjele i neslaganja nekadašnjih suboraca. Jedni su izgubili sinekure i primat pa sad traže druge političke mecene.
Drugi pak su odani vojnici HDZ-a, kojima i da Pupovac dođe na čelo HDZ-a,ne bi im smetalo glasovali bi i dalje za HDZ. Baš kao što im ne smeta što već Pupovac i njegovi upravljaju državom, zahvaljujući upravo današnjem HDZ-u.
Ne znam i ne razumijem kako to nekome tko je bio u obrani od agresora čiju agresorku stranku i agresorsku politiku i dalje provodi Pupovac ne smeta? Meni smeta. No, odanost stranci je postala važnija od odanosti dojučerašnjem suborcu, važnija od odanosti narodu i Domovini.
Danas dolaze jer imaju politički interes i politika ih na interesni način prisiljava biti tu. Da nisu to što jesu po zanimanju danas, poput mnogih kojima je svejedno za državu i Vukovar pili bi kavicu u Zagrebu.Promijenila su se pravila igre, sad domoljublje i ljude definira čin, funkcija, stranačka pripadnost, utjecaj i imovina. Nisu više mjerila domoljublja odanost,dosljednost,hrabrost, solidarnost, pjevanje hrvatskih pjesama, mahanje zastavom sa bijelim poljem.
To je prošlost, rat je završio prije 30 godina kažu oni koji rata nisu osjetili i hvala Bogu što nisu. Makar mi dođe često puta žao , možda smo trebali povući se onomad zbog takvih do Slovenije pa da im današnji koalicijski partneri sa petokrakama i kokardama na čelu uz pjesme koje im danas trešte po Zagrebačkoj Areni i drugim gradovima te po „kafanama“ odrade još koju Ovčaru po Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Velikoj Gorici i drugdje. Ako razumijete što želim reći, mnogi sprve crte će vjerujem razumjeti.
Streljali bi oni sve što im pred cjev dođe kao što bi učinili prvom prilikom kad bi im se ukazala, ne sumnjajte u to. Onda bi možda mnogi jasnije shvatili kako je muzika bila kriva, i tko nas je to bre zavadio.
Da nije bilo nas koji smo se manje više samo organizirali, negdje uz ondašnji HDZ a negdje i bez njega, da nismo pjevali Vilu Velebitu, Juru i Bobana i pozdravljali sa za dom spremni ne bi bilo Hrvatske .
Zasigurno ne bi sa vakim HDZ-ovcima kakvi su danas bilo Hrvatske Države. Pitam se bi li Sulejmanac trpio što danas mučki trpe i šute Đakić i Deur a i drugi koji su za Hrvatsku ratovali ? Kako je to imati neprijatelja za šefa? Ja ne bih mogao, ne samo zbog sebe. Ne bih mogao zbog suboraca živih a još više onih koji su za dom pali Domoljublje smeta proleterima, vječitim studentima, propalim poduzetnicima i političkim uhljebima stranih službi i udruga financiranih od stranih i hrvatskoj neprijateljskih zemalja sve što je nama u nametnutom nam velikosrbskom agresijom pod četničkom koradom i partizanskom petokrakom nama bilo sveto, što nas je ujedinjavalo, hrabrilo, podsjećalo tko smo što smo i za što se borimo.
Samo im ljudi, oznake, obilježja, pjevači i pjesme ipod kojima su razarali hrvatsku, palili sela, ubijali, silovali,klali e to im ne smeta.
Ne smeta im Petokraka koja je pobila ranjenike iz Vukovarske bolnice, ali im smeta slovo U, ne smeta im „muzika“ Lepe Brene i njene snajke po čijim su taktovima „svirali“ na „Garonjama“ dok su ubijali ranjenike ,starce,žene i djecu nekdašnji ali i sadašnji članovi Pupovčeve stranke.
Ne smeta im dvoglavi orao koji nagrđuje svaku kolonu sjećanja dok podmuklo vijori iznad glava svih u koloni kad krenu od bolnice prema Vukovarskom groblju? Ne smeta ni antifi ni HDZ-u. Ne smeta jer oni su svoji…Meni smeta.
I samo neka Vas podsjetim Vi koji sve to tolerirate, Vi koji s njima iz sitnih interesa trpite i Petokraku i Pupovca, dižete ručice baš kao i SDP-ovci i Možemovci i ostale antihrvatske fukare.
Znate li kako su se zvali hrabri momci koji su uz Bok blage Zadre, Marka Babića, Marinka Antunovića, Arbanasa, Anđelića branili Vukovar?
Ne znate..Zvali su se Turbo Vod, a neprijatelji su ih iz straha zvali Turbo Ustaše, nisu znači Hrvatsku branili u Vukovaru Partizani i petokrake, nego Ustaše i Šahovnica.
Ako ne vjerujete meni pogledajte gdje koji video iz onih ratnih dana, pogledajte koji isječak TV izvješća pa ćete razumjeti o čemu pričam…
Svake godine vlasti HDZ-a sve se više negiraju oni koji su hrvatsku obranili zašto? Valjda zato što HDZ vode dezerteri, a nažalost stolicu im čuvaju naši nekdašnji suborci.
Koliko ste ustupaka spremni učiniti Pupovcu i drugim neprijateljima Hrvatske prodajući krv, rane i kosti vaših dojučerašnjih suboraca? Pitam sve vas plačpičke, tebe Đakiću, tebe Deure, Medvede sve ostali koji im držite leđa ? Koliko?
Kaže stara pjesma: „Gdje su nekad rađani junaci sad vladaju orlovi i vrapci. Orlovi su zna se Pupovčevi, to je jasno, a Vi ste bit će junaci što postadoše vrapci…
Stoga čestitam gradonačelniku Vukovara, na ovom potezu. Niti je politikanski, niti ikoga dijeli. Onaj tko je vazda branitelje dijelio i dijeli jest baš i upravo taj i takav novonastali HDZ od Savske ali i prije. Nitko ne valja ako u intersu tog i takvog HDZ-a nije….
Neka Vam je svima koji ovaj tekst čitate u Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga.
Budite baš u inat svima tima i takvima i dalje.
BOGU VJERNI-ZA DOM SPREMNI jer oni to nisu nikada bili niti će biti. A to se vidljivo je danas, ne može odglumiti…..

Preuredio : Dario Osekovac /FB , Izvorni autor : Mario Maks Slaviček

Odgovori