Gradonačelnik Tomašević obišao novouređenu sportsku dvoranu u Osnovnoj školi Otok

Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 25. lipnja 2024. – Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, posjetio je Osnovnu školu Otok kako bi obišao nedavno obnovljene sportske dvorane. U obilasku su mu se pridružili i zamjenici gradonačelnika, Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Gradonačelnik je istaknuo važnost unaprjeđenja sustava sporta, sportske infrastrukture te školskog i amaterskog sporta. U ovom mandatu već je realizirano deset školskih sportskih dvorana, a do kraja godine planira se još četiri. Ukupno će se za 14 školskih sportskih dvorana iz proračuna izdvojiti oko 20 milijuna eura.

Među projektima su dogradnja dvorana OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Ante Kovačića i OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, te obnova dvorana OŠ Voltino, OŠ Brestje, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Lovre plemenitog Matačića i OŠ Petra Zrinskog, OŠ Otok i OŠ Mladost. Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji dvorane OŠ Kajzerica i Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića.

Gradonačelnik je također najavio obnovu Doma sportova, izgradnju bazena u Španskom, uređenje ŠRC Luka, izgradnju nove žičare crvenog spusta, rekonstrukciju Kranjčevićeve te realizaciju novog maksimirskog stadiona.

Zamjenica gradonačelnika, Danijela Dolenec, naglasila je važnost školskog sporta za razvoj djece i mladih. Grad će povećati proračun za Program javnih potreba u sportu s 20 na 25 milijuna eura, a sredstva za plaće trenera također su povećana. Također, pokreću se sportski pilot projekti u suradnji sa sportskim savezima, koji će uključivati učenike i učenice u školama.

Izvor i foto : Grad Zagreb

Odgovori