U Samoboru uskoro nova osnovna škola i sportska dvorana

Nove obavijesti Vijesti

SAMOBOR, 26. lipnja 2024. – Grad Samobor najavio je proširenje osnovnoškolskih kapaciteta i odgovor na konstantno povećanje broja stanovnika i potrebu za upisom djece u osnovne škole.

Izgradnja nove osnovne škole i sportske dvorane planirane su na području nekadašnje vojarne Taborec, na način da će se rekonstruirati i dograditi postojeći objekt br. 5. Uz svu potrebnu dokumentaciju, uključujući i građevinsku dozvolu, grad je osigurao i financijska sredstva za gradnju, jer je iz fondova EU-a ostvareno čak 9.783.404,41 eura. Tvrtka Gradnja Futura d.o.o. biti će izvođač projekta, a tvrtka Subnecto d.o.o. voditelj projekta. Stručni nadzor obavlja tvrtka Progerea d.o.o.

Gradonačelnica Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo zbog početka ovog dugoočekivanog projekta. “Ovo je najveći iznos sredstava koji smo do sada ostvarili za jedan od brojnih projekata. Rekonstrukcije su uvijek izazovne, ali vjerujemo da će sve proći u redu. Želim vam svima puno sreće u ovom projektu”, poručila je gradonačelnica.

Sigurna sam da će projekt teći prema planu i da ćemo uspješno surađivati na gotovo 10 milijuna eura vrijednom projektu. Od dolaska na vlast, trudimo se maksimalno iskoristiti mogućnosti fondova EU-a, a ovo je potvrda da se trud isplatio“, poručila je.

Nova škola predviđena je za 20 razrednih odjeljenja i 440 učenika. Učionice će biti raspoređene na tri etaže, s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom u prizemlju te administrativnim prostorijama na katu“, priopćio je Grad Samobor nakon potpisivanja ugovora.

Prošle školske godine svoja vrata učenicima prvih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija otvorio trenutno najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području Samobora, onaj u Langovoj ulici, u planu je izgradnja sportske dvorane i dogradnja Osnovne škole Milana Langa u Bregani čime će se stvoriti uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni i odvijanje sportskih aktivnosti učenika.

Izvor i foto: Grad Samobor

Odgovori