Policijska uprava Karlovačka i Policijska uprava Požeško-slavonska: Dragovoljna predaja oružja i streljiva

Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 26. lipnja 2024. – Jučer su policijskim službenicima dvoje građana dragovoljno predali dvije puške i 82 komada streljiva koje su čuvali ili pronašli prilikom čišćenja kuća na području grada Karlovca i Duga Rese. Predano oružje i streljivo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.

U utorak, 25. lipnja 2024., u mjestu Badljevina, 68-godišnjak je također dragovoljno predao pušku, ručnu bombu i 152 komada streljiva. Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

MUP se zahvaljuje svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva, pridonoseći tako sigurnosti. Sve ostale građane i dalje pozivaju i podsjećaju da predaju oružje bez sankcija!

Napominjemo iz MUP-a, “da protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje neće biti pokretani prekršajni niti kazneni postupci. Također, molimo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Umjesto toga, želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu će doći posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje.

Hvala na suradnji i doprinosu sigurnosti zajednice!

Foto: Arhiv/ Ilustracija

Odgovori