Započeo XII. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica dug 227 km.

Domovinski rat Nove obavijesti Vijesti

Povodom 28. obljetnice srebreničkog genocida predstavnici Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizirali su XII. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara i na sve nevino stradale tijekom rata od 1990. do 1995. godine u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Ultramaratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Mirsad Softić krenuli su u četrvtak 6. srpnja s mjesta masovne grobnicena Ovčari put Srebrenice i masovne grobnice u Potočarima dug 227 kilometara.

Naša je namjera podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Povezivanjem ta dva grada stradalnika želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih. Naša je poruka da se to ne zaboravi i nikada više ikome ponovi.”, istaknuo je voditelj XII. Ultramaratona Vukovar-Srebrenica Ekrem Bećirović.

Odgovori