Zadarska policija zaplijenila oružje i streljivo u Benkovcu

Nove obavijesti Vijesti

ZADAR/BENKOVAC – Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac i Službe kriminalističke policije Zadarsko-kninske županije dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom. Osumnjičen je za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je također optužen za prijetnje smrću upućene policijskom službeniku.

Pretraga prostorija koje koristi osumnjičeni rezultirala je zapljenom 210 komada raznog streljiva, improvizirane ručno izrađene puške, detonirajućeg štapina i plinskog pištolja. Incident se dogodio 29. svibnja, kada je osumnjičeni, pod utjecajem alkohola, narušavao javni red i mir te se oglušio na policijske naredbe, vrijeđajući i omalovažavajući službenike. Nakon upotrebe sredstava prisile, osumnjičeni je priveden, gdje je uputio ozbiljne prijetnje smrću jednom od policijskih službenika.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Također, protiv njega su podneseni optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Odgovori