Đakovo proslavilo Dan državnosti biciklijadom

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

U Đakovu je jučer, u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, održana druga po redu manifestacija “Đakovo biciklira”. Organizirana od strane Zajednice športskih udruga grada Đakova, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đakova i Gradom Đakovom, manifestacija je privukla gotovo 350 sudionika svih dobnih skupina.

Cilj manifestacije

Cilj manifestacije bio je potaknuti građane na zajedničko provođenje vremena na otvorenom i promicanje zdravog životnog stila kroz bicikliranje. Sudionici su imali priliku odvoziti stazu dugom oko 13 kilometara, čime su ujedno proslavili državni praznik.

Poruka Turističke zajednice Grada Đakova

„Uz ugodno druženje, svjež zrak i predivne pejzaže, svi smo se zabavili i uživali u aktivnom boravku na otvorenom. Hvala svima koji su sudjelovali i podržali ovu inicijativu, a posebna zahvala djelatnicima Policijske postaje Đakovo, volonterima i organizatorima koji su se pobrinuli da sve protekne glatko i sigurno.“, poručuju iz Turističke zajednice Grada Đakova.

Aktivnosti koje su službenici PU osječko baranjske educirali sudionike

Policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske bili su prisutni kako bi podržali preventivne aktivnosti “Biciklirajmo biciklističkom”, “Sigurnost u cestovnom prometu” i “Zdrav za 5”. Tijekom manifestacije, policijski službenici su educirali sudionike o važnosti sigurnosti u prometu, naglasivši potrebu za davanjem znakova rukama tijekom vožnje, posebno izvan organiziranih biciklijada.

Sudionici su također informirani o zakonskim odredbama koje nalažu vozačima bicikala i osobnih prijevoznih sredstava da prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza moraju gurati, a ne voziti svoja sredstva, te da se prilikom vožnje u skupinama moraju kretati jedan iza drugoga.

Manifestacija “Đakovo biciklira” postala je simbol zajedništva i brige za zajednicu, te se nadaju da će se ovakvih oblika rekreacije organizirati još više, s posebnim naglaskom na uključivanje najmlađih sugrađana.

Promicanjem zdravih životnih stilova je jedan od ciljeva spomenutih preventivnih projekata. Stoga se ovakvih oblika rekreacije, kao što je bicikliranje, priželjkuje što više i sa što većim brojem sudionika, posebice onih najmlađih.

Kampanja Postani policajac/policajka 2024.
 
Ovom prilikom je također predstavljena i kampanja Postani policajac/policajka 2024. godine s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole te programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
Informacije za oba oblika obrazovanja možete dobiti  na broj telefona: 01/2426-305; 01/2426-313 ili na adresu e-pošte: postani.policajac@policija.hr.

Izvor i foto : MUP/ PU Osječko baranjska

Odgovori