Sjećanje na mladog heroja: Krunoslav Kalafatić

Domovinski rat Nove obavijesti Obljetnice Riječ branitelja Vijesti

Na današnji dan, 1. lipnja, prisjećamo se rođendana Krunoslava Kalafatića, mladog heroja Domovinskog rata koji bi danas slavio svoj 49. rođendan. Rođen 1975. godine, Krunoslav je bio jedan od 2600 maloljetnih branitelja koji su se odazvali pozivu domovine u najtežim trenucima.

Kada je pobuna srpskog stanovništva započela, Krunoslav nije oklijevao. Napustio je školsku klupu i priključio se odredbi Narodne zaštite, stavljajući sebe u prve redove obrane svog grada Osijeka i naselja Juga 2. Njegova hrabrost i žrtva ostaju trajni podsjetnik na cijenu slobode koju danas uživamo.

Nažalost, Krunoslavova mladost prekinuta je 22. listopada 1991. godine, kada je poginuo braneći svoj grad. Njegova žrtva nije zaboravljena, a njegovo ime i danas odzvanja među onima koji cijene i poštuju žrtvu koju je dao. Posmrtno mu je dodijeljen najviši dočasnički čin, Časnički namjesnik, priznanje koje govori o njegovoj hrabrosti i požrtvovnosti.

Dok obitelji žrtava i prijatelji još uvijek osjećaju bol gubitka, Krunoslavova priča inspirira nove generacije. Njegova neustrašivost i domoljublje su primjer kako jedno veliko srce može biti jače od svih izazova. Danas, dok se prisjećamo Krunoslava, odajemo počast svim mladim domoljubima koji su se nesebično žrtvovali za našu Lijepu našu.

Odgovori