Utoku jučerašnjeg nevremena na moru nije bilo ozlijeđenih u nasukanim brodicama

Nove obavijesti Vijesti

ZAGREB, 2. srpnja 2024. – Nema ozlijeđenih u nekoliko nasukanih brodica prilikom jučerašnjeg nevremena na moru zadarskog i splitskog arhipelaga, izvijestilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Kako navode u priopćenju, sinoć i noćas prijavljena su nasukavanja brodica u područjima zahvaćenim nevremenom, srećom sve prijavljene pomorske nesreće i nezgode prošle su bez stradalih.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci noćas je zaprimila dojavu dvočlane posade jedrilice koju su uslijed jakog nevremena nasukali na hridi otoka Mala Sestrica te se iskrcali na obalu. S obzirom na to da su spašeni bili pothlađeni i u stanju stresa, angažirani su djelatnici Hitne medicinske pomoći HMP Zadar. Na poziciji nasukavanja nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. 

U području nadzora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Split sinoć su posredstvom MRCC Rijeka zaprimljene brojne poteškoće posada na brodicama u nevremenu, uglavnom u području Paklenih otoka, srećom bez ozlijeđenih, onečišćenja mora i veće materijalne štete.

Službenici splitske Kapetanije postupali su prema šest posada brodica, koje su prijavile poteškoće uglavnom u području bračko-hvarskog arhipelaga.

(Hina) 

Odgovori