Međimurska županija obilježila Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama obilježen u Kvitrovcu

Nove obavijesti Obljetnice Vijesti

Kvitrovci, 26. lipnja 2024. godine – U romskom naselju u Kvitrovcu, Međimurska županija je i ove godine obilježila Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Terenska akcija je provedena u suradnji s županijskim Povjerenstvom za suzbijanje zloupotrebe droga, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Policijskom upravom Međimurske županije.

Aktivnosti su uključivale podjelu edukativnih materijala i omogućile izravan kontakt građana sa stručnjacima koji se bave prevencijom i tretmanom problema ovisnosti. Zamjenik župana Josip Grivec istaknuo je važnost prevencije kao ključnog alata u borbi protiv ovisnosti.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, prim. Marina Payerl-Pal, naglasila je važnost multisektorskog pristupa kako bi se problem ovisnosti smanjio na najmanju moguću mjeru. Također je istaknula program razvijanja temeljnih životnih vještina koji Zavod provodi već osmu godinu.

Doktorica Diana Uvodić-Đurić, voditeljica Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, istaknula je da je fokus stručnjaka usmjeren na problem ovisnosti o drogama i alkoholu. Iako Međimurje ima nižu stopu ovisnika od nacionalnog prosjeka, rad s adolescentima ostaje prioritet.

Zlatko Kalanjoš, predstavnik Roma iz općine Domašinec, zahvalio je stručnjacima na provedenoj terenskoj akciji i izrazio vjeru u zajednički cilj – smanjenje broja ovisnika i konzumenata alkohola i droga. 

Izvor i foto: Međimurska županija

Odgovori