Specilalni dronovi iznad kninske vojarne 4.gbr Pauci

Nove obavijesti Vijesti

Prije nekoliko dana na širem području Knina uočeni su dronovi. Između ostalog, letjelice su nadlijetali kninsku vojarnu.

Izvori Nacionala kažu da su letjelice nepoznatog porijekla, a uočili su ih vojnici na straži u dvjema kninskim vojarnama.

Odmah je pokrenuta istraga u kojoj su vlasti pokrenuli provjeru za sve registrirane vlasnike dronova i sve osobe i tvrtke koje s njima imaju bilo kakve veze, ali bez konkretnog rezultata. Nakon toga, uključene su i specijalne policijske postrojbe te agenti SOA-e i VSOA-e.

Letjelice nisu ostavljale uobičajeni ‘’trag’’, odnosno signal koji bi bio zabilježen na radarskim instrumentima.

Po tvrdnjama Nacionalovih izvora, letjelice koje su se pojavile iznad Knina zapravo nisu imale karakteristike dronova uobičajenih za snimanje promotivnih i panoramskih kadrova, nego se po svemu sudeći radilo o napravama posebne namjene.

Spekulira o mogućnosti da su u Knin poslane iz obližnje Bosne i Hercegovine, no u preliminarnoj fazi istrage incidenta ove informacije nije bilo moguće potvrditi.

Jucer u kasno poslijepodne iz Vlade su za Nacional šturo potvrdili da se u prošlog tjedna u Kninu doista dogodio ovaj ozbiljan sigurnosni incident.

‘Prije nekoliko dana na širem području Knina uočeni su dronovi. Utvrdit će se sve okolnosti ovog događaja, a na tome su angažirane sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti’, službeno su iz Vlade kazali za Nacional.

Iako se prvotno sumnjalo kako je cilj dronova bilo snimanje prostora vojarne u kojoj je, između ostalog, smještena 3. mehanizirana bojna ‘Pauci‘, istraga je obuhvatila i druge mogućnosti. Tako je jedna od mogućnosti da je dronove podigla neka kriminalna skupina koja je snimala teren zbog pronaleženja novih krijumčarskih puteva za prebacivanje roba i ljudi preko granice s BiH. Također postoji mogućnost da su snimani položaji hrvatske granične policije.- piše jutarnji list

Grad Knin jedan je od gradova u kojemu se u mandatu bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića vratila Hrvatska vojska, nakon što su tamošnje vojarne godinama bile zapuštene i devastirane.

Odgovori