Pronađene ručne bombe u napuštenoj kući u Belom Manastiru

Nove obavijesti Vijesti

Osijek, 25. lipnja 2024. – Jučer, šezdesetosmogodišnjak prilikom čišćenja napuštene kuće u Belom Manastiru pronašao je deset ručnih bombi. Na siguran način, policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek izuzeo je ove opasne eksplozivne naprave. Ovaj događaj podsjeća nas na važnost sigurnog rukovanja i prijavljivanja potencijalno opasnih predmeta.

Također, jučer, 24. lipnja 2024., na području PU krapinsko-zagorske, jedna osoba je u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” dragovoljno predala jednu pušku i 391 komad streljiva raznog kalibra. Ova akcija omogućava građanima da bez straha od kaznenih ili prekršajnih postupaka predaju oružje nadležnim tijelima. Podsjećamo sve građane da je ova akcija i dalje u tijeku, te da se oružje može predati uvijek, prije primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Apel Građanima

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Umjesto toga, obavijestite nas o svojoj nakani predaje na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a dodatne informacije možete dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Foto: Ilustracija

Odgovori