Primopredaja dužnosti dekana na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”

Nove obavijesti Vijesti

MORH – U utorak, 2. srpnja 2024. godine, na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) održana je svečana primopredaja dužnosti dekana. Dosadašnji dekan, brigadir Andrija Kozina, predao je svoje ovlasti novom dekanu, brigadiru Goranu Huljevu.

Brigadir Huljev preuzima dužnost dekana s pozicije načelnika Katedre zračnih operacija. Na ceremoniji su nazočili zapovjednik HVU-a, general-bojnik Slaven Zdilar, te načelnici Katedri Dekanata. General Zdilar zahvalio je brigadiru Kozini na dosadašnjem radu i poželio brigadiru Huljevu puno uspjeha na novom radnom mjestu. Naglasio je kako očekuje daljnje inovacije u nastavnim procesima i dogradnji nastavnih planova i programa.

Brigadir Kozina izrazio je zahvalnost suradnicima iz Dekanata i poželio uspjeh novom dekanu, brigadiru Huljevu.

Novi dekan HVU-a, brigadir Huljev, pozdravio je prisutne i najavio da će s izuzetnim potencijalom Dekanata, pozitivnim stavovima i timskim radom ostvariti sve što se od njih bude zahtijevalo.

O brigadiru Huljevcu:

Brigadir Goran Huljev, dragovoljac Domovinskog rata od 1991. godine, ima bogato iskustvo u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Kao pilot-nastavnik letenja, obnašao je različite dužnosti u 93. krilu te Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”. Tijekom karijere više je puta odlikovan i nagrađivan. Ratno zrakoplovstvo SAD-a 2012. godine dodijelilo mu je medalju Air Force Achievement Medal.

Brigadir Huljev je od 2017. do 2023. godine obnašao dužnost zapovjednika Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”.

Izvor: MORH Foto: HVU/ S. Španić

Odgovori