Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Splitskog dijabetičkog društva koje obilježava 75 godina rada

Nove obavijesti Vijesti

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike izaslanstvo Splitskog dijabetičkog društva povodom obilježavanja 75 godina rada tijekom kojih su raznim projektima i programa nastojali pomoći oboljelima od šećerne bolesti te surađivali sa strukom i institucijama na sprečavanju nastanka bolesti, uspješnog liječenja i rehabilitacije oboljelih.

Predstavnici Splitskog dijabetičarskog društva, predsjednik Branko Lulić, dopredsjednice  Liljana Repanić i Vesna Zec, tajnik Ivan Petričević i aktivni volonter Miro Katavić, predstavili su predsjedniku Milanoviću Udrugu koja od djeluje od 1947. godine kada je šećerna bolest prepoznata kao velika opasnost za zdravlje pojedinaca i društva u cjelini. Proslava 75 godina rada Splitskog dijabetičkog društva održana je 19. svibnja 2022. u Splitu pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike koji im je na sastanku zahvalio na trudu i angažmanu koji ulažu kako bi pomogli dijabetičarima.

Splitsko dijabetičarsko društvo u posljednjih 25 godina realiziralo je veliki broj projekata i javnozdravstvenih preventivnih programa, što uključuje brojne okrugle stolove i javne tribine koje su održane na temu zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, javna ciljana predavanja vezana uz šećernu bolest te savjetovanja u individualnom savjetovalištu uz česta mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka. Udruga trenutno broji 102 člana, a u radu im pomažu Upravni odjel za zdravstvo Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo zdravstva, realni sektor i mediji, naveli su predstavnici Splitskog dijabetičarskog društva.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Odgovori