Policija uhitila 53-godišnjaka te mu je određen pritvor zbog isticanja zastave s nedopuštenim simbolima

Nove obavijesti Vijesti

Zbog sumnje da je za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. istaknuo zastavu s nedopuštenim simbolima, policija je uhitila 53-godišnjaka te mu je određen pritvor.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su, da su nakon dovršene kriminalističke obrade utvrdili sumnju da je 53-godišnjak, koji je s područja Zagrebačke županije, za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2023., narušavao javni red i mir nošenjem i isticanjem zastave s nedopuštenim simbolima.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje prekršaja za 53-godišnjaka s područja Zagrebačke županije, zbog sumnje da je u Vukovaru 18. studenog narušavao javni red i mir.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 53-godišnjak, za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2023., narušavao javni red i mir nošenjem i isticanjem zastave s nedopuštenim simbolima, čime je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Okrivljeni je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Vukovaru, koji mu je rješenjem odredio mjeru zadržavanja u trajanju od pet dana te će biti predan u Zatvor u Osijeku.

Odgovori