Pokrenuta istraga protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti

Nove obavijesti Vijesti

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), u petak, 26. travnja 2024. godine,  pokrenuo je istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika zbog ozbiljnih sumnji u zlouporabu položaja i ovlasti. Prema informacijama iz USKOK-a, hrvatska državljanka rođena 1965. godine suočava se s optužbama za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnja se da je okrivljenica, u svojstvu zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom građanskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, iskoristila svoj položaj kako bi dobila informacije o nekretnini koja se nalazi u njezinom privatnom vlasništvu. Konkretno, 9. lipnja 2023. godine, putem elektronske pošte, zatražila je dostavu elaborata o etažiranju podruma stambene zgrade u Rovinju od Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Puli. Pri tom je neistinito tvrdila da takve informacije treba za potrebe spisa Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu, stoji u priopćenju USKOK-a.

Unatoč sumnjama u istinitost njezinih navoda, Stalna služba u Rovinju Općinskog suda u Puli udovoljila je njezinom zahtjevu i bez naplate pristojbe dostavila traženi elaborat na adresu Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

(USKOK)

Odgovori