Održana tribina posvećena Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad starijim osobama

Nove obavijesti Vijesti

VUKOVAR, 17. lipnja 2024. – U prostoru Udruge umirovljenika „Borovo naselje“, održana je prva od dvije planirane javne tribine u organizaciji Udruge žena Vukovar. Tribina je posvećena Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad starijim osobama, a okupila je članove zajednice i stručnjake kako bi se osvijestio problem nasilja nad starijima i potaknula zaštita ove ranjive skupine.

Policijska službenica PU vukovarsko-srijemske za prevenciju, u suradnji s članovima Udruge umirovljenika „Borovo naselje“, vodila je diskusiju na temu „Izloženost starijih osoba nasilju u obitelji“. Naglasila je kako je nasilje nad starijima ozbiljan društveni problem te pozvala na zajedničko djelovanje u njegovom suzbijanju.

Edukativni dio tribine bio je posvećen pravima starijih osoba, s fokusom na ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Gospođa Jelica Balog, pravnica u mirovini, informirala je prisutne o razlikama između ova dva ugovora i potencijalnim rizicima gubitka imovine, savjetujući pravovremeno traženje pravnog savjeta prije potpisivanja.

Ovaj događaj dio je programa „Superseniori Vukovara“ koji ima za cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite starijih osoba i prevenciji zlouporabe njihovih prava.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Odgovori