Obilježena 31. godišnjica od ustroja 111. brigade ZNG-a

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

U povodu 31. obljetnice osnutka 111. brigade HV-a, delegacije Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, Klub Zapovjedništva 111. brigade ZNG-a, Udruga 111. brigade „Zmajevi“ te brojne udruge proizašle iz Domovinskog rata, položile su vijence na spomen-obilježja u Rijeci u spomen na pale branitelje.

111. brigada Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, utemeljena je 2. srpnja 1991. godine. Brigada je okupljala pripadnike s područja Gorskog kotara, Hrvatskog primorja i dijela Istre. Prva je i najveća postrojba ZNG (kasnije HV) osnovana na području Operativne zone Rijeka. Na impresivnom i iznimno teškom ratnom putu, mnogi su pripadnici postrojbe položili svoje živote za oslobođenje ratom zahvaćenih krajeva Republike Hrvatske i uspostavu mira.

Obilježavanje 31. obljetnice osnutka uključuje zajednički prijam Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke te prijam Grada Otočca za pripadnike brigade, polaganje vijenaca na spomen-obilježjima u Omišlju i na ličkoj bojišnici te svetu misu za poginule branitelje u Trsatskom svetištu.

U ime Primorsko-goranske županije, vijence su položili pročelnik Ureda županije Goran Petrc i Zlatko Mihelec, savjetnik za pravne poslove i razvoj civilnog društva, u Aleji hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju na Drenovi i Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci.

Izvor i foto : PGŽ

Odgovori