Obilježena 31. godina od osnivanja Zbora narodne garde u Antunovcu i Ivanovcu

Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Danas, 15. srpnja 2022. na 31. godišnjicu osnutka postrojbi Zbora narodne garde, u Općini Antunovac, Udruga hrvatskih branitelja Antunovac-Ivanovac , u suradnji sa općinom Agntunovac, uz prisustvo župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, načelnika općine Antunovac DavoraTubanjskog, te članova organizatora udruge HB Antunovac-Ivanovac , i drugih udruga sa područja, Ivanovca , Laslova, Osijeka, Belišće, Baranje ..suboraca, obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja sa područja Antunovca i Ivanovca.

Obiljezavanje je započelo u Ivanovcu , gdje su izaslanstva položile vijence i zapalile svijeće na spomen-obiljezju . Zatim, isto izaslanstvo uputili su se na Seleš , gdje su ispred spomen-obikježja položili vijenac i zapalili svijeće. Poslije Seleša, uputili su se u Antunovac kod kapelice, te su položili vijenac i zapalili svijeće. Na samom kraju svečanog obilježavanju, izaslanstvo je položili vijenac i zapalile svijeće ispred crkve sv. Antuna , a poslije toga se održala sveta misa koju je predvodio župnik Andrija Vrbanić .. U večernjim satima uz prigodnu večeru, članovi, obitelji , simpatizeri, suborci i sam župan Anušić, družili su se i prisjećali ratnih događanja na tom području.

U sklopu obiljezavanja 16. i 17. srpnja 2022. godine održati će se tehnički zbor naoružanja Hrvatske vojske. Tehnički zbor održat će se na prostoru sportsko-rekreativnog centra Antunovac u Antunovcu, u razdoblju od 16 do 21 sati.
policije u opremanju materijalnim sredstvima i sposobnostima dvadeset pet godina nakon rata, koji je završio 30. lipnja 1996. godine te istaknuti nužnost ulaganja u obrambene sposobnosti svih sastavnica vojske i policije sukladno našoj obrambenoj doktrini.
Cilj ovog tehničkog zbora je razvijanje empatije kod svih hrvatskih građana, s težištem na mlađu populaciju koja nije imala priliku upoznati se s dostignućima hrvatskih obrambenih sastavnica za napore koje i danas čine Hrvatska vojska i Hrvatska policija u tome da Hrvatska bude sigurna zemlja u svakom pogledu. Također, tehničkim zborom nastoji se potaknuti interes kod mlađe populacije za pristupanje Hrvatskoj vojsci i Hrvatskoj policiji, te obilježiti osnivanje postrojbi Zbora narodne garde na prostoru Osječko-baranjske županije.

Spomen-obilježje u Ivanovcu

Odgovori