Obilježen Dan Općine Đurđenovac i blagdan sv. Josipa

Nove obavijesti Obilježavanja Vijesti

Povodom Dana Općine Đurđenovac i blagdana sv. Josipa,  jučer, 17. ožujka 2023. godine u Đurđenovcu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nakon svečane sjednice, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem u centru naselja odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima. Sjednici je uz načelnika Općine Hrvoja Topalovića, predsjednicu Općinskog vijeća Dragicu Pavlić te ostale goste, nazočio i zamjenik župana Josip Miletić, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i predsjednika Hrvatskog sabora.

U proteklih godinu dana izvršili smo niz ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu kojima smo nastojali podići kvalitetu života u našoj općini. Uz to, osigurali smo uskrsnice i božićnice za sve umirovljenike, a najugroženijim sugrađanima isplaćujemo pomoć za ogrjev. Također, osigurali smo besplatne radne bilježnice i tehnički materijal za sve osnovnoškolce, kao i božićne poklone za vrtićarce i djecu nižih razreda osnovne škole. Ulažemo i u sport, u čak šest nogometnih klubova s područja općine, ali i tenis, rukomet, kuglanje i šah – kazao je između ostalog načelnik Općine Hrvoje Topalović.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svim mještanima njihov Dan i pohvalio napredak općine.

Puno je kvalitetnih projekata koji su se razvijali u prethodnom razdoblju, zahvaljujući naporima načelnika i njegovog tima, ali i suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Vladom RH, čiji sam danas izaslanik. Đurđenovac nije ista općina sada i prije pet ili deset godina na čemu čestitam načelniku, a potporu Osječko-baranjske županije imat će i u budućnosti. Uvjeren sam da će projektima koje budu razvijali i nominirali i dalje podizati kvalitetu života u općini – zaključio je Miletić.

( Osječko-baranjska županija)

Odgovori