Napokon je zaživjela udruga pravoslavni hrvatski centar(UHPC), na čelu sa Predragom Mišićem i zamjenikom Draganom Todorićem

Nove obavijesti Vijesti

Nakon nepunih dva mjeseca, od kada je osnivačka skupština donijela odluku o upisu udruge u registar udruga, napokon, 13. svibnja „ Udruga pravoslavni hrvatski centar“ (UPHC),  postao je legalna i transparentna udruga .

“Dobili smo i zadnji dokument, kako bi mogli potpuno legalno, legitimno i transparentno raditi kao udruga. Sada je pred nama dug put i posao kako bih ostvarili sve zacrtano”, kaže Mišić,.

Foto: Predrag Mišić

Član može biti svaki čovjek, kojima je Hrvatska na srcu, koji nemaju dvojbe oko Domovinskog rata ,HOS-a. Svi oni koji podržavaju djelovanje i rad HPC. Dobrodošli su.

On dodaje da je krajnji cilj ove udruge uspostava HPC-a, ali osim toga:

“Ovo je udruga u koju su došli svi ljudi dobre volje i želje za kvalitetnim suživotom, neovisno o vjerskoj ili političkoj pripadnosti. Cilj mi je potaknuti nas da zajedno bolje, ljepše i kvalitetnije živimo u zajedničkoj i jedinoj domovini, a članovi nikako ne smiju imati dvojbe oko toga tko je bio agresor u Domovinskom ratu. Također, svi oni koji podržavaju djelovanje i rad HPC – a, dobrodošli su. Sa svim udrugama koje su na tim temeljima želimo suradnju, a o daljnjim aktivnostima i radu govorit će se na ljeto kada bude prva skupština na kojoj će se birati članstvo”, kaže Mišić pozivajući “hrvatski osviještene pravoslavne patriote” koji su do sada morali birati između SPC-a i Hrvatske pravoslavne crkve.

“Očekujem pravoslavce koji shvaćaju da nam je Hrvatska sve što imamo”, zaključuje Predrag Mišić koji će kroz ovu udrugu sada lakše moći realizirati brojne humanitarne akcije.

Svi zainteresirani koji žele biti dio zajednice UHPC-a, mogu ostvariti kontakt putem e-maila : hrvatskipravoslavnicentar@gmail.com .

Odgovori