NAJAVA: Svečano otkrivanje Spomen-ploče Stevi Kitaku, heroju Domovinskog rata

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Riječ branitelja Vijesti

U petak, 21. lipnja, u 10 sati, u srcu Šljivoševaca, održat će se svečanost kojom će se od počasti i zahvalnosti otkriti Spomen-ploča Stevi Kitaku, istaknutom branitelju i sinu hrvatske zemlje.

Rođen u Kabalni, Stevo Kitak je svoj život posvetio služenju domovini. Od ranih dana u INA-i, preko SUP-a u Belom Manastiru do šumarije Baranje, Stevo je stekao iskustvo koje mu je kasnije bilo ključno u obrani Hrvatske.

Kao dragovoljac i zapovjednik voda u 107. brigadi HV-a, Stevo je pokazao neustrašivost i predanost. Njegova uloga u Ratnoj riječnoj floti i 3. gardijskoj brigadi Kune ostavila je neizbrisiv trag u borbi za slobodu.

Stevu Kitaka pamtimo kao uzornog supruga, oca i domoljuba koji je svoj život 26. srpnja 1995. godine, položio na oltar domovine. Njegova obitelj, suborci i prijatelji okupit će se kako bi odali počast čovjeku čije ime ostaje trajno upisano u temelje slobodne Hrvatske.

Pridružite nam se u Šljivoševcima kako bismo zajedno odali počast velikom hrvatskom sinu i heroju koji je svojom žrtvom pomogao oblikovati našu sadašnjost i budućnost.

Odgovori