Hrvatska vojska demonstrirala moć i sposobnosti u Osijeku

Nove obavijesti Vijesti

Osijek, 15. lipnja 2024. – U sklopu promocije vojnog poziva pod geslom “Postani hrvatski vojnik”, Hrvatska vojska je u subotu održala niz atraktivnih pokaznih vježbi na tri gradske lokacije, privukavši brojne građane i posjetitelje.

Prikazom svojih sposobnosti, znanja i vještina, Hrvatska vojska je potvrdila status moderne i moćne oružane sile, spremne za izvršavanje najzahtjevnijih zadaća. Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je uspjeh projekta popularizacije vojnog poziva, koji je već rezultirao povećanim interesom za karijeru u Oružanim snagama.

General-pukovnik Tihomir Kundid, načelnik Glavnog stožera OS RH, naglasio je važnost vojne profesije za mlade, dok je ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić govorio o trenutno raspisanim natječajima u HV-u.

Ročnica Tonka Markić i kadetkinja Petra Kolinović podijelile su svoja pozitivna iskustva s vojnim pozivom, nadajući se da će današnji događaj dodatno pridonijeti njegovoj popularizaciji.

Program je uključivao izložbu vojne opreme i naoružanja, letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s preletom aviona Rafale te interaktivne razgovore s pripadnicima HV-a o mogućnostima karijere i specifičnostima vojnog poziva.

Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera dodijelili su priznanja pripadnicima HV-a za postignute rezultate na međunarodnom natjecanju “Minnesota Best Warrior Competition” i S.E.R.E. obuci.

Današnji događaj još jednom je potvrdio ulogu HV-a kao snažnog jamca mira i sigurnosti od Domovinskog rata do danas.

Izvor: HORH Foto: Foto: MORH/ J. Kopi

Odgovori