Na području kod Topuskog ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

Domovinski rat Nove obavijesti Vijesti

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 11. listopada 2022. provedena je ekshumacija posmrtnih ostataka na području Topuskoga, u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ekshumirani su posmrtni ostaci jedne osobe koji, prema preliminarnim nalazima, potiču iz razdoblja Domovinskoga rata te će biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

Podsjetimo, Republika Hrvatska još uvijek traga za 1830 osoba nestalih i smrtno stradalih u Domovinskom ratu, od koji je 474 s područja Sisačko-moslavačke županije. 

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom istraživanja na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata. Tako se trenutačno istodobno provode istraživanja većega broja mogućih mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata na području Sisačko-moslavačke županije, kao i na području Vukovarsko-srijemske županije.-zaključuju u MHB.

Izvor/Foto : MHB/Ilustracija

Odgovori