Završena obuka 8. naraštaja Središta za razvoj vođa

Nove obavijesti Vijesti

U utorak 11. listopada 2022. godine 46 polaznika obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić” započelo je završnu hodnju iz vojarne “Josip Jović” u Udbini prema Kninu. Dionicu dugu 88 kilometara polaznici su uz pjesmu savladali u dva dana.

Završna svečanost upriličena je na Kninskoj tvrđavi u srijedu 12. listopada 2022. godine gdje su polaznicima uručena uvjerenja i značke o uspješnom završetku obuke. Najboljem polazniku, pripadniku Gardijske mehanizirane brigade poručniku Nikoli Vuliću uručen je samokres HS-9 s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas uputio je polaznicima čestitke na uspješno završenom ciklusu obuke te poručio neka časno i ponosno nose značku s imenom vukovarskog heroja pukovnika Marka Babića i neka im bude inspiracija i simbol izvrsnosti.

Titula najboljeg polaznika stječe se zalaganjem na obuci i glasanjem polaznika obuke za jednog među njima. “Svi smo radili kao tim, jedno drugoga smo nadopunjavali i tako smo uspješno završili ovu zahtjevnu obuku. Stečena nova znanja i vještine donijet će dodatnu vrijednost za naše postrojbe, a to znanje možemo prenositi dalje te tako doprinijeti razvoju Oružanih snaga RH”, rekao je poručnik Vulić.

Od osnutka Središta za razvoj vođa “Marko Babić” obuku je uspješno završilo 365 polaznika. Jedinstvena je to obuka u Hrvatskoj vojsci koja se provodi u uvjetima programiranih visokih psihofizičkih opterećenja i kontroliranog stresa. Način je to na koji se stvaraju okolnosti za provjeru, poznavanje i izgradnju vođa razine desetina-vod kao jednog od presudnih čimbenika za uspješnu provedbu zadaća. Obuka traje šest tjedana, a ovaj naraštaj svoju obuku izvodio je i na novom situacijskom poligonu.- stoji u priopćenju MORH-a.

Odgovori