MUP: potpisan dodatak sporazuma “Jačanje nacionalnih i FRONTEX-ovih kapaciteta za nadzor vanjske granice Europske unije”

Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 20. lipnja 2024.– Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije potpisali su Dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za projekt „Jačanje nacionalnih i FRONTEX-ovih kapaciteta za nadzor vanjske granice Europske unije”.

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske potpisali su Dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Jačanje nacionalnih i FRONTEX-ovih kapaciteta za nadzor vanjske granice Europske unije”. Ovaj projekt provodi se u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI).

Cilj projekta je jačanje sigurnosti vanjske granice EU putem nabave specijalizirane opreme, plovila, terenskih vozila i bespilotnih letjelica. Sukladno Dodatku Sporazumu, ukupna vrijednost projekta povećana je na iznos od 21.755.500,00 EUR s PDV-om, pri čemu je 90% sredstava sufinancirano iz Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.

Ovaj projekt ima ključnu ulogu u osiguranju sigurnosti i učinkovitosti nadzora vanjske granice EU te doprinosi.

MUP

Odgovori