Ministar obrane na završnom sastanku ministara obrane u Parizu

Nove obavijesti Vijesti

U ponedjeljak 19. lipnja ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u Parizu na završnom sastanku ministara obrane i predstavnika Europske unije i NATO-a koji je predvodio ministar Oružanih snaga Francuske Republike Sébastien Lecornu, a u sklopu službenog posjeta Francuskoj na marginama pariške izložbe vojne opreme i naoružanja Paris Air Show.

Tijekom sastanka razmijenjena su mišljenja o važnosti protuzračne i proturaketne obrane u okviru i smjeru ostvarivanja zajedničkih ciljeva, stoji u priopćenju MORH-a.

Na zaključcima se ministrima obrane pridružio francuski predsjednik Emanuel Macron.

Tom prigodom, francuski ministar obrane Lecornu zahvalio je izaslanstvima na posjeti pariškoj izložbi koja je evoluirala u najprestižniji i najveći sajam zrakoplovstva u Europi koji na jednom mjestu okuplja elitu zrakoplovnog svijeta.

Podsjetimo, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj posjetili su izložbu “Paris Air Show 2023” i sudjelovali na Konferenciji o europskoj protuzračnoj i proturaketnoj obrani koja je održana uz izložbu. Na drugom panelu konferencije hrvatski sudionik bio je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Foto: MORH

Odgovori