Kutjevčanin predao streljivo i eksploziv policiji

Nove obavijesti Vijesti

U petak, 5. srpnja 2024., u pitoresknom gradiću Kutjevu, 63-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne zgrade naišao na neobičan i opasan inventar. Dragovoljno je predao ovaj arsenal policijskim službenicima, čime je spriječio potencijalnu opasnost za zajednicu.

Detalji o pronalasku su impresivni i zabrinjavajući. U okviru za automatsku pušku, pronađenom u zgradi, nalazilo se i streljivo. Pored toga, 63-godišnjak je predao detonator za ručnu bombu, vježbovni upaljač, sporogoreći štapin, dvije minobacačke mine, tri artiljerijska upaljača te čak 15 komada detonatorskih kapisli.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu brzo je reagirao i izuzeo opasne predmete. Materijal je pohranjen u sigurne prostorije policije do uništenja.

Ovaj događaj podsjeća nas na važnost suradnje građana i policije u očuvanju sigurnosti. Kutjevčanin je hrabro postupio, a njegova akcija mogla je spriječiti potencijalnu tragediju. Nadamo se da će ovaj slučaj potaknuti druge građane da budu pažljivi i odgovorni prema opasnim predmetima koje pronađu.

Policija je zahvalna na suradnji i brzoj reakciji građana. Njihova odgovornost i hrabrost doprinose sigurnijoj budućnosti za sve nas. 

Odgovori