HRVATSKO RATNO ZRAKOPLOVSTVO SUDJELOVAT ĆE NA MEĐURESORNOJ VJEŽBI “SIGURNOST 24”

Najave Nove obavijesti Vijesti

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovat će na međuresornoj vježbi “Sigurnost 24” koja će se održati na nekoliko lokacija, uključujući otok Rab, Varaždinsku županiju i Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama tijekom ovog tjedna.

Vježba “Sigurnost 24” održava se s ciljem uvježbavanja i provjere funkcioniranja rada tijela sustava domovinske sigurnosti, pripadnika vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, zračnih protupožarnih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske i ostalih snaga za predstojeću požarnu sezonu.

Vježba će se održati na dvije lokacije, u primorskom i kontinentalnom dijelu Hrvatske, u dva različita dana istog tjedna. Cilj je provjeriti funkcioniranje sustava domovinske sigurnosti u odgovoru na požar plovnog objekta, veliki požar na otvorenom prostoru na otoku primorske Hrvatske, požar objekta i druge vrste ugroza te izvanrednih događaja na kopnu u unutrašnjosti Hrvatske.

Planirano je održavanje pokazne vježbe na području otoka Raba u srijedu, 13. lipnja 2024. godine, gdje će sudjelovati helikopter HRZ-a Mi-171Sh i protupožarni avioni Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802.

Na području Varaždinske županije u petak, 14. lipnja 2024. godine, održat će se drugi dio vježbe Sigurnost 24 te prelet protupožarnih aviona Canadair CL-415 i helikoptera MI-171Sh.

Tijekom provedbe ove vježbe na području Primorsko-goranske i Varaždinske županije može se očekivati pojačana buka. Molimo građane za razumijevanje.

Izvor: MORH Foto: Ilustracija/ Arhiva MORH / D. Vujević

Odgovori