Hrvatski tim osvaja treće mjesto na međunarodnom natjecanju pasa za detekciju droga i eksploziva

Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 30. lipnja 2024. — Pripadnici Pukovnije Vojne policije, zajedno sa svojim vjernim službenim psima, postigli su izvanredan uspjeh na međunarodnom natjecanju pasa za detekciju droga i eksploziva. Natjecanje je održano početkom lipnja u poljskom gradu Ruciane-Nidi, a organizirala ga je Žandarmerija Republike Poljske.

Hrvatski tim, predvođen nadnarednikom Zdenkom Mirtom i njegovim psom za detekciju droga imenom Gunny Issy Top, zauzeo je treće mjesto u skupini. Osim toga, tim narednika Luke Oštreka ostvario je solidan rezultat, osvojivši deveto mjesto s ukupno 685 bodova.


Pripadnici Pukovnije vojne policije sa službenim psima sudjelovali su na Natjecanju službenih pasa za detekciju droga i eksploziva koje je održano u organizaciji Žandarmerije Republike Poljske u poljskom gradu Ruciane-Nida| Foto: Pukovnija vojne policije

Nadnarednik Mirt izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem te istaknuo kako je ovo potvrda stručnosti i predanog rada. “Naši psi su pokazali izvanredne sposobnosti i odanost, čime su nas ponosno predstavljali na međunarodnoj sceni”, rekao je nadnarednik Mirt.

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije skupine. U prvoj su se natjecali pripadnici Žandarmerije Republike Poljske, dok su u drugoj bili svi inozemni natjecatelji, uključujući i pripadnike drugih cjelina Oružanih snaga te sigurnosnih službi Republike Poljske.

Ovaj uspjeh hrvatskih vojnih pasa i njihovih vodiča svjedoči o visokoj razini obučenosti i suradnje unutar Pukovnije Vojne policije. Čestitamo timovima na izvanrednom rezultatu i ponosno ističemo njihov doprinos sigurnosti i zaštiti naše domovine.

Izvor: MORH  Foto: Pukovnija vojne policije

Odgovori