Grad Zagreb unapređuje Hitnu medicinsku skrb: Obnovljen vozni park i dodatna vozila za Sanitetski prijevoz

Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 6. srpanj 2024. – U posljednje dvije godine, Grad Zagreb je uložio značajne napore u modernizaciju i poboljšanje hitne medicinske skrbi. Kroz obnovu voznog parka Zavoda za hitnu medicinu, omogućeno je brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim situacijama.

Godine 2022., nabavljeno je 42 motorna vozila hitne medicinske pomoći ukupne vrijednosti preko 4,5 milijuna eura. Ova nova vozila pružaju veću sigurnost i kvalitetu skrbi pacijentima u potrebi.

U 2023., dodatno je kupljeno 19 vozila sanitetskog prijevoza, čija je vrijednost iznosila dodatnih 2,1 milijun eura. Ova vozila su Zavodu za hitnu medicinu isporučena tijekom ove godine. Početkom svibnja, isporučeno je 10 vozila sanitetskog prijevoza, dok je tijekom lipnja preostalih devet vozila stiglo.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je važnost ovih investicija: “Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz, unaprijedili smo kvalitetu hitne medicinske skrbi. Ova vozila omogućuju brže reagiranje i smanjuju vrijeme čekanja za povratak pacijenata iz ustanova.”

U 2024., osigurana su proračunska sredstva za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila. Ovo će omogućiti prevoz većeg broja pacijenata u isto vrijeme i dodatno smanjiti njihovo vrijeme čekanja na prijevoz.

Gradonačelnik Tomašević zaključio je: “Ovakav pristup u održavanju visokih standarda brige i podrške u hitnim situacijama potvrđuje našu predanost u osiguranju zdravlja i sigurnosti naših građana i cjelokupne zajednice. Nastavit ćemo raditi kroz nova ulaganja kako bismo osigurali najbolju moguću skrb za naše sugrađane.” 

Izvor i foto: Grad Zagreb

Odgovori