Dragovoljna predaja oružja: Građani doprinose sigurnosti

Nove obavijesti Vijesti

Karlovac, 10. srpnja 2024. – Jučer su građani Karlovca i Ozlja pokazali iznimnu odgovornost i svijest o sigurnosti. Trojica građana dragovoljno su predala oružje koje su čuvali na području Karlovca.

Ova hvalevrijedna akcija rezultirala je predajom jedne automatske i jedne poluatomatske puške, 447 komada streljiva, pet detonatorskih kapisli, 2 metra sporogorućeg štapina i jednog sporogorećeg upaljača za eksplozive.

Predano oružje i streljivo sigurno je pohranjeno i bit će uništeno prilikom organiziranog uništavanja. Ovim činom građani su doprinijeli općoj sigurnosti.

Pozivamo sve ostale građane da slijede njihov primjer. Predajte oružje bez straha od sankcija! Protiv građana koji prijave ovakvo oružje policiji radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Napominju iz PU karlovačke, da oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Umjesto toga, želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje.

Građani, zajedno gradimo sigurniju budućnost!

Izvor: MUP

Odgovori